ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ
Select
ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε
Ο Σάκης Γραμματόσης με την πολυετή εμπειρία του και οι δύο γιοί του Γιάννης (απόφοιτος Οινολογίας του Μπορντό και ο Παναγιώτης (απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Απθ και μεταπτυχιακός φοιτητής Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών )δημιούργησαν αυτό το κτήμα με πολύ μεράκι ,κάνοντας πράξη το όραμά τους για ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κρασιών της περιοχής τους.
Η εταιρεία μας έχει έδρα το Λιτόχωρο που βρίσκεται κτισμένο στις νοτιοανατολικές πλαγιές του "Μυθικού Βουνού ",του Ολύμπου,σε υψόμετρο 500 μέτρων περίπου. Οι απόκρυμνες κορυφές του Μυθικού Βουνού μέσα από ένα σύμπλεγμα φαραγγιών ακουμπά το Αιγαίο ,οπού στα κεκλιμένα επίπεδα του Ολύμπου εκεί που οι θαλάσσιες αύρες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τα δροσερά ρεύματα των φαραγγιών αποτελούν τον τόπο που γέννησε την ελληνική μυθολογία και το ελληνικό κρασί.
Ο Αμπελώνας μας βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Μυθικού Βουνού και αγναντεύει από ψηλά τις ακτές του Θερμαϊκού .Εκτείνεται σε έκταση 150 στρεμμάτων ενιαίου αμπελώνα .Τα εδάφη του αμπελώνα ,φτωχά ,με τέλεια αποστράγγιση και με μηχανική σύσταση κατά βάση πετρώδη,χαρίζουν στα κρασιά μας μια ιδιαίτερη μεταλλικότητα.
Σε μια προσπάθεια αναγέννησης του αμπελώνα των παππούδων μας καλλιεργούμε ελληνικές ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά ,Ασύρτικο ,Ξινόμαυρο ,Αγιωργίτικο,Φτελιά καθώς και τις διεθνείς Chardonnay ,Syrah ,Cabernet Sauvignon ,merlot
Αγίου Νικολάου 64
Λιτόχωρο
60200
Μακεδονία
MYTHICAL MOUNTAIN
GRAMMATOSIS & CO
64 Agiou Nikolaou Str.
Litochoro
60200
Macedonia
Greek Producer
+30 694-908-0241
+30 697-404-6114
j.p.grammatosis@hotmail.gr