Οινικές Αποκαλύψεις

Μικρά και νέα οινοποιία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κρασιά από αφανείς ποικιλίες και άλλα «top obscure» κρασιά
Οινικές αποκαλύψεις
Αίθουσα αφιερωμένη σε καταναλωτές και επαγγελματίες που αναζητούν το «νέο» στους οινοποιούς και το «ιδιαίτερο» στο κρασί

Οι «Οινικές Αποκαλύψεις» είναι μία ξεχωριστή αίθουσα του Οινοράματος, όπου παρουσιάζονται κρασιά τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά. Οι Οινικές Αποκαλύψεις έχουν δύο σκέλη: 1) Τριάντα τέσσερα σταντ πολύ μικρών οινοποιείων (με παραγωγή μέχρι 30.000 φιάλες), 2) Ένα «Wine Βar» όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα περίπου 60 κρασιά είτε από αφανείς ποικιλίες αμπέλου είτε της ευρύτερης φιλοσοφίας των φυσικών κρασιών. Με άλλα λόγια η αίθουσα των Οινικών Αποκαλύψεων απευθύνεται σε αγοραστές που αναζητούν τα ελληνικά «top obscure» κρασιά, που θα τους διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό και σε πολύ «ψαγμένους» καταναλωτές που γνωρίζουν ήδη καλά τον ελληνικό αμπελώνα.

Πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα «Οινικές Αποκαλύψεις» θα φιλοξενηθούν:

  • 34 πολύ μικρά οινοποιεία, η παραγωγή των οποίων δεν ξεπερνά τις 30.000 φιάλες, το καθένα με δικό του σταντ
  • Οι «αφανείς» ποικιλίες αμπέλου*
  • Κρασιά που παράγονται με γηγενείς (μη επιλεγμένες) ζύμες
  • Κρασιά χωρίς θειώδη
  • Αφιλτράριστα κρασιά
  • Κρασιά από σταφύλια βιοδυναμικής γεωργίας
  • Τα «φυσικά» κρασιά**

Τα κρασιά από «αφανείς» ποικιλίες αμπέλου, τα «φυσικά» κρασιά, τα κρασιά χωρίς θειώδη και τα αφιλτράριστα κρασιά, αυτά από γηγενείς ζύμες ή και από σταφύλια βιοδυναμικής γεωργίας θα παρουσιαστούν σε ειδικό «Wine Βar», το οποίο θα διαμορφωθεί και φέτος στο βάθος της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις». Φέτος, όμως, λόγω της σπανιότητας των εν λόγω κρασιών και κατ’ εξαίρεση, μπορεί να φιλοξενηθούν σε αυτό το «Wine Βar» και κρασιά οινοποιών που δεν συμμετέχουν ως εκθέτες στο Οινόραμα. Το σερβίρισμα των κρασιών γίνεται από εξειδικευμένους οινοχόους – οινολόγους.

*Ως «αφανείς» ελληνικές ποικιλίες αμπέλου εννοούνται οι ποικιλίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «ανερχόμενων/up-and-coming» ποικιλιών της ΕΔΟΑΟ και που δεν συμμετέχουν σε ποσοστό άνω του 50% σε οίνους ΠΟΠ.

**Tα «φυσικά κρασιά», μία νέα και ακόμα σχετικά άγνωστη κατηγορία οίνων στην Ελλάδα, που παράγονται με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις σε αμπέλι και οινοποιείο, έχουν φυσικά τη θέση τους σε μία αίθουσα με «Οινικές Αποκαλύψεις».

Oenorama 2017

11 | 12 | 13 Μαρτίου
Ζάππειο Μέγαρο

Διοργάνωση
Vinetum Oινική Επικοινωνία
Επικοινωνία

210 766 0560

210 766 0680
info@vinetum.gr